Bakır kolay şekillendirilebilen ve gümüşten sonra en iletken olan metaldir. Bakıra şekil vermesi kolay olduğu için pek çok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle elektrik iletiminde oldukça başarılı olan bakır elementi bakır tel yapılarak pek çok alanda elektriğin iletimini sağlamaktadır. Elektrik ve elektronik alanında oldukça yaygın kullanılmasının temel sebebi iyi bir iletken olması iken gümüşe göre daha uygun fiyatlı olmasının da etkisi bulunmaktadır.

Türkiye’de rezervi Karadeniz bölgesinde bulunan bakır çıkarılarak bakış işleme tesislerinde işlenmektedir. İşlenmiş bakır külçe, bakır tel, bakır cüruf gibi pek çok metal ürünün satışı yapılmaktadır. Satın aldığınız ürünleri tesislerinizde işleyerek satışa sunabilirsiniz. Bakır iade için yetkili çalışanlar ile görüşebilirsiniz.

Hurda Bakır Ürünleri

Hurda bakır ürünleri ya da evinizde kullanmadığınız, eskimiş olan bakır kap ve kacaklarınızı satarak geri dönüştürülmelerine katkı sağlayabilirsiniz. Bakır iade ile kullanmadığınız bakır ürünleri satabilir ve bu ürünler de daha sonra tekrar işlenerek satışa sunulabilir hale gelebilirler. Hurda bakır eşyalarınızı satmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size en iyi şekilde hizmet verebilmeyi amaçlamaktayız.

Kullanmadığınız, eski ya da beğenmediğiniz bakır ürünlerinizin geri dönüştürülmesini sağlayarak doğaya katkı sağlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Beğenmediğiniz ya da kullanmadığınız bakır ürünlerinizi bakır iade ile firmamıza iade edebilirsiniz.

Bakır Çamuru

Bakır çamuru selenyum ve tellür için temel bir ticari kaynak olup bakır çamurunun içerisinde saf bakırın haricinde gümüş, altın, selenyum, tellür, platin ve pladyum gibi farklı elementler de bulunmaktadır. Bakır çamuru kolay şekil alabilen bir maddedir.

Bakır Ramatı

Bakır ramatı, dökümhanelerde bakır alaşımları işlenirken havaya karışan gözle görülmeyen parçacıkların belirli işlemlerden geçirilerek geri kazandırılması anlamına gelir. Dökümhanelerde havaya karışan ve gözle görülemeyen bu parçacıklar elektroliz ya da yakma yolu ile geri kazandırılıyor. Bunun sonucunda ortaya çıkan ürüne bakır ramatı adı veriliyor. Böylece dökümhanelerde bakırın işlenmesi sırasında ortaya çıkan %5’lik kayıp oranının aşağı indirilmesi sağlanmış oluyor. Yakma ya da elektroliz ile gözle görülemeyen bakır parçaları geri dönüştürülerek kullanılabilir bir hale getiriliyor.

Önceki yazıSonraki yazı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WordPress Theme